לידה מהווה פרוצדורה שכיחה ביותר בישראל. יחד עם זאת, מדובר על תהליך מורכב אשר דורש את תשומת הלב המרבית של הצוות הרפואי. ישנם לא מעט מקרים שבהם בגין רשלנות רפואית בחדר לידה, היולדת או היילוד נפגעים, כאשר במקרים חריגים זה גם יכול להוביל למוות של היולדת או היילוד. בכל מקרה של רשלנות רפואית בלידה, חשוב מאוד לפנות לשירותיו של עורך דין רשלנות רפואית, שיסייע לכם בהגשת תביעה.
חשוב לדעת כי תביעות רשלנות רפואית בלידה, הן בין התביעות הנפוצות ביותר בתחום הרשלנות הרפואית. מעבר לכך, מדובר על תביעות שבהן נקבעים פיצויים בסכומים גבוהים ביותר.
מדוע תביעות רשלנות רפואית בלידה יכולות לזכות את התובע בסכום גבוה?
כאמור, אחד המאפיינים של תביעות רשלנות רפואית בלידה הוא גובה הפיצויים בתביעות אלה. בתי המשפט לרוב יפסקו כפיצויים בתביעות הללו סכומים כספיים גבוהים ביותר וזאת בשל העובדה שהמטרה שלהם היא לפצות את התובע בגין תוחלת חיים שלמה שנפגעה שלא כתוצאה מאשמתו. כך לדוגמא: אם כתוצאה מרשלנות רפואית בלידה נולד תינוק בעל מום כלשהו, הרי שהוא יזדקק לתמיכה רצינית במהלך חייו ועל כן, סכום הפיצויים יהיה גבוה.
מכיוון שתביעות רשלנות רפואית בלידה לא פעם מזכים את התובע בסכומים כספיים גבוהים, לא מעט חברות ביטוח של רופאים או בתי חולים, מעדיפים להגיע להסדר כספי כלשהו עם התובע.
מה חשוב לדעת על תביעת רשלנות רפואית בלידה?
אם אתם חושדים כי נגרם נזק ליולדת או ליילוד בשל רשלנות רפואית בלידה, כדאי מאוד לבחור בשירותיו של עוד רשלנות רפואית בלידה, אשר יבחן את המקרה ויחליט האם אכן יש עילה לתביעה. חשוב לדעת כי המסכמים הרפואיים שתאספו על מהלך הלידה וטרום הלידה מהווים דבר חשוב ביותר עבור תביעה זאת.
אם אין לכם מסמכים רפואיים או שאין לכם מספיק מסמכים רפואיים, הרי שהתביעה שלכם יכולה להידחות על הסף. לכן, הדבר הראשון שעליכם לעשות זה להביא לעורך הדין את כל המסמכים הרלוונטיים המעידים על מהלך הלידה שכן, הם מהווים את הדרך המרכזית להוכיח כי אכן הייתה רשלנות רפואית.
איזה מקרים נפוצים לרשלנות רפואית בלידה?
ישנם כמה מקרים נפוצים לרשלנות רפואית בלידה, כך לדוגמא: אם רופא שהיה צריך להיות נוכח בחדר בביצוע פרוצדורה כלשהי או בזמן קריטי כלשהו לא היה נוכח, אם התעלמו מנתונים שונים שהמוניטור הצביע עליהם שיכולים להעיד על בעיה עם העובר ובגין זאת הוא נפגע, אם ויתרו על ניתוח קיסרי על אף שעל פי נתונים שונים היה צורך בכך, אם הייתה התרשלות בביצוע לידה מכשירנית לרבות וואקום או מלקחיים, אם הרופאים התעלמו מתוצאות בדיקות שחייבו יחס מיוחד או מתן טיפול מיוחד ועוד.
בכל מקרה שכזה, אם העובר או היולדת נפגעו, יש לפנות לעורך דין רשלנות רפואית. עורך דין זה יבחן את המקרה, ישלח את כל החומר הרפואי למומחה בתחום אשר יקבע האם אכן ניתן להסיק שהייתה רשלנות רפואית שהובילה לאותה הפגיעה.
אם אכן יש עילה לתביעה, עורך הדין יגיש עבורכם תביעה ויעניק לכם ייצוג הולם בבית המשפט או שינהל משא ומתן מול חברת הביטוח של הנתבע.