כמעט כל אדם אוהב שוקולד. אין כמו הטעם של שוקולד איכותי. בנוסף לזאת, לפי מחקר שנערך בכתב עת רפואי באיטליה, שוקולד מריר מפחית את רמת הכולסטרול ולחץ הדם ובמקביל הוא גם מונע תגובות דלקתיות. הוא בעל פעילות נוגדת קרישיות הן אצל גברים והן אצל נשים בגילאים שונים והוא משפיע לטובה על מאזן חילוף החומרים בגוף. לפי ממצאי אותו מחקר, 100 גרם של שוקולד ליום גם מוריד את הסיכון להתקפי לב. ניתן לומר ששוקולד איכותי הוא הרבה מעבר לטעם טוב, הוא גם משפיע בצורה חיובית מאוד על הבריאות של כל אדם. יחד עם זאת, חשוב מאוד לזכור שלא כל שוקולד הוא שוקולד איכותי. בכדי ששוקולד יהיה איכותי יש צורך שחומרי הגלם שממנו הוא יהיה עשוי יהיו איכותיים. ישנן חברות שונות וכן חנויות שוקולד שונות אשר ידועות בשוקולדים האיכותיים שהן משווקות. חשוב להבין מהם הקריטריונים לשוקולד איכותי וטוב בכדי להבין כיצד לזהות אחד כזה.
כיצד מזהים שוקולד איכותי?
ניתן לומר כי הדבר הראשון שמשפיע על איכות השוקולד הוא חמאת הקקאו. לשוקולד איכותי יהיה צבע אחיד עם ברק והוא יהיה חייב להתפצח בפה. אותה התפצחות מעידה על כך שיש בשוקולד כמות יפה של חמאת קקאו. מעבר לכך, שוקולד איכותי נמדד גם בהתאם למשך הזמן שלוקח לו להיעלם בפה. שוקולד שמשאיר ארומה וטעם חזק ללא עקבות של מרקם חולי או שומניות הוא בדיוק השוקולד שתרצו מטבח שלכם. מנגד, שוקולד שמשאיר שרידי שומניות הוא כנראה שוקולד שמכיל שומנים אחרים שאינם חמאת קקאו. כל אדם שאוהב שוקולד יסכים כי חמאת קקאו חשובה מאוד. מדובר על המרכיב הדומיננטי והחיוני ביותר בשוקולד מעולה. כמו כן, מה שיקבע את הטעם של השוקולד הם פולי הקקאו. חשוב להדגיש בעיקר את תהליך הבחירה, הסינון, הקלייה והערבוב של פולי הקקאו. בנוסף לכך, כמויות הסוכר שנוספות לתערובת צריכות להיות במינון נכון כך שהתוצאה תהיה שוקולד טעים, איכותי ובריא.
האם יש קשר בין הלחות של השוקולד לבין האיכות שלו?
חשוב לדעת כי שוקולד צריך לאחסן בטמפרטורות נכונות ובתנאי לחות מתאימים. לחות גבוהה כמו זו שמאפיינת את האקלים בישראל תפגע באופן משמעותי בשוקולד וביכולת ההמסה שלו. הסוגים האיכותיים של שוקולד חלב ושוקולד לאפייה מגיעים כיום משוויץ שהיא מדינה קרה שניתן להשיג בה ללא מאמץ תנאי אחסון אידיאליים. מומלץ לאחסן שוקולד בטמפרטורה של 16 מעלות ועם לא יותר מ55 אחוזי לחות מסביב. אם מדובר על שוקולד גולמי ניתן לשמור אותו באריזה אטומה אבל במקום קריר, יבש וחשוך. לשם השוואה, פרלינים ניתן לשמור במקרר במיכל סגור בכדי שלא יספחו אליהם לחות וריחות שונים.
מה הקשר בין לחות לאיכות?
שוקולד צריך להיות מאוחסן בטמפרטורות נכונות ובתנאי לחות מתאימים. לחות גבוהה כמו זו שמאפיינת את האקלים בישראל פוגעת משמעותית בשוקולד וביכולות ההמסה שלו, ואין פלא שהסוגים האיכותיים של שוקולד חלב ושוקולד לאפייה מגיעים משווייץ, מדינה קרה שבין אין שום בעיה להשיג תנאי אחסון אופטימאליים.
בכדי לרכוש שוקולד איכותי, חשוב לבחור חנות שוקולד טובה ומומלצת, אשר ידוע כי כלל השוקולדים בה הם איכותיים וטעימים. בחנות מעין זאת, תוכלו למצוא שוקולדים איכותיים באמת ולהנות מחוויית שוקולד אמיתית.